PSA Group и Fiat Chrysler Automobiles проучват партньорство за споделяне

...
 PSA Group и Fiat Chrysler Automobiles проучват партньорство за споделяне
Коментари Харесай

PSA и Fiat Chrysler проучват партньорство в Европа

 PSA Group и Fiat Chrysler Automobiles изследват партньорство за шерване на вложения в производството на коли в Европа, оповестяват осведомени източници, представени от Bloomberg.
Френският авто тръст и италианско-американската компания водят предварителни диалози за съдействие по „ супер платформа “ – главната конзола на авто модел, с цел да понижат капиталовите си разноски в мощно конкурентния район, допълват източниците, поискали да останат анонимни, защото въпросът е от частен темперамент. Първоначални договаряния може да бъдат оповестени до края на първото полугодие, разкрива един от източниците.

Главният изпълнителен шеф на PSA Карлос Таварес съобщи по-рано този месец, че компанията му е подготвена да се възползва от опциите за напредък по-малко от една година след консолидираното на Opel и Vauxhall, които бяха купени от General Motors. В същото време основният изпълнителен шеф на Fiat Chrysler Майк Менли съобщи, че „ несъмнено, би проучил “ договорка, която ще направи италианско-американската компания по-силна, в това число съюз или обединение.

Партньорството може в последна сметка да се развие в по-широка композиция в бъдеще, макар че понастоящем вниманието е ориентирано върху лимитираното съдействие, оповестяват двама от източниците.

Говорител на PSA е отказал коментар и е показал изказванията на Таварес пред Wall Street Journal през днешния ден, че компанията не се цели към „ съответен “ сътрудник и не е ангажирана със „ задълбочени “ договаряния за намиране на подобен.„ Водим трайни договаряния с нашите сътрудници “, съобщи Таварес пред WSJ в отговор на въпрос за евентуални диалози с Fiat. „ Нямаме съответна цел, нито съответни, задълбочени течащи диалози “, добави той.
Fiat и Peugeot разшириха съдействието си в пътническите ванове, като включиха коли под марките Opel и Vauxhall на френския производител през февруари.
 

Автомобилните компании от ден на ден сплотяват сили, с цел да споделят вложения в миг, когато автомобилната промишленост е изправена пред конкуренцията на електрическите и самоуправляващите се коли. По-строгите правила за нездравословните излъчвания, наложени от европейските регулатори, също принуждават промишлеността да се отхвърля от обичайните мотори с вътрешно горене.

Ford Motor и Volkswagen работят по основаването на необятно партньорство, което ще включва пътнически коли и самостоятелни коли, а BMW и Daimler си сътрудничат по редица планове за споделени или самоуправляващи се коли.

Президентът на Fiat Chrysler Джон Елкан споделя мнението на някогашния основен изпълнителен шеф Серджо Маркионе, че автомобилната промишленост би трябвало да се консолидира, с цел да постави завършек на дублирането на вложения. Маркионе съобщи през 2015 година, че автомобилната промишленост пилее 2 милиарда евро (2,2 милиарда долара) седмично като разноски за създаване на артикули и принадлежности, които могат да бъдат споделени.
По публикацията работи: Божидарка Чобалигова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР